VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În august, Energocom va procura 311 mii MWh de la MGRES. Restul, din România

S.A. Energocom anunță că a coordonat graficul de furnizare a energiei electrice de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) pentru luna august.

Astfel, conform prognozei de consum a energiei electrice pentru luna august, prezentată de furnizorii serviciului universal, de ultimă opțiune și operatorii de sistem, volumul total prognozat al necesarului de consum în august, pentru malul drept, constituie aproximativ 353 mii MWh, dintre care aproximativ 13 mii MWh vor fi asigurați de centralele electrice de termoficare urbane (CET) și producătorii de energie din surse regenerabile (SER), iar aproximativ 311 mii MWh vor fi achiziționați de la MGRES, precizează Energocom.

„Prețul de achiziție a energiei electrice produsă de MGRES rămâne neschimbat, având în vedere că achiziția se va face în baza contractului existent, valabil până în septembrie 2023 inclusiv. Restul necesarului de energie, pentru luna august, urmează a fi acoperit de achiziția de pe OPCOM”, se arată într-un comunicat al Energocom.

Începând cu luna martie, R. Moldova achiziționează energie electrică de la MGRES la prețul de 66 USD/MWh.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.