VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În aprilie, Ucraina ar putea primi pachetul de sprijin al SUA de peste 60 mld. de dolari

Congresul Statelor Unite, care a blocat încă din toamna 2023 pachetul de ajutor de 61,4 miliarde de dolari pentru Ucraina, își poate revizui planurile și să adopte proiectul la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, relatează CNN.

Potrivit CNN, programul de sprijin pentru Kiev va fi inclus în proiectul de lege privind noul buget, pe care președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, se pregătește să îl supună votului.

Anterior, demnitarul a „împiedicat” aprobarea a două proiecte de buget propuse de democrați. Cu toate acestea, după cum notează CNN, Johnson a avut o întâlnire privată cu republicanii din Camera Inferioară care promovează ideea unui nou proiect, inclusiv asistență pentru Israel și Ucraina. Johnson nu a luat o poziție cu privire la plan, dar a cerut ca acesta să fie finalizat pentru ca, cel puțin, să fie supus votului.

Președintele Comitetului Afacerilor Externe al Camerei Reprezentanților, Michael McCall, finalizează proiectul ținând cont de comentariile lui Johnson. În același timp, potrivit surselor CNN, Johnson își asumă un risc, aducând proiectul la vot, întrucât membrii dreptei Camerei, susținători ai fostului președinte Donald Trump, ar putea vota pentru revocarea acestuia din funcția. De asemenea, este posibil ca inițiativa să nu fie susținută de democrații cu viziuni de stânga care nu caută să aloce fonduri suplimentare Israelului.

Din octombrie 2023, Congresul nu a putut ajunge la un acord asupra unui proiect de lege privind un nou buget, care prevede alocarea de fonduri către Ucraina și Israel. Motivul întârzierii au fost dezacordurile dintre democrați și republicani: primii controlează Senatul (camera superioară a Congresului), iar cei din urmă controlează Camera Reprezentanților (inferioară). Pe 13 februarie, Senatul a adoptat acest proiect de lege, dar Camera Reprezentanților a intrat în pauză și nu l-a votat.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.