VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Importanța strategică a Ucrainei și R. Moldova în cadrul Inițiativei Celor Trei Mări, evidențiată la un forum din Croația

Participarea activă a României în cadrul Inițiativei Celor Trei Mări (I3M) a fost evidențiată de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe al României, Luca Niculescu, la Forumul Dubrovnik 2024, cu tema „Dire Straits and Safe Passages”, a informat sâmbătă MAE, într-un comunicat de presă. Secretarul de stat Luca Niculescu a susținut o intervenție în cadrul panelului dedicat perspectivelor de cooperare în cadrul Inițiativei Celor Trei Mări (I3M). 

Oficialul român a evidențiat participarea activă a României în cadrul Inițiativei, inclusiv găzduirea Summitului şi a Forumului de afaceri I3M în anul 2023, în urma cărora Republica Moldova şi Ucraina au primit statutul de state participante-asociate la I3M. Oficialul român a reliefat relevanța proiectelor sub egida Inițiativei pentru dezvoltarea infrastructurii pe axa nord-sud în domeniul transportului, al energiei şi cel digital. De asemenea, a subliniat importanța strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea şi stabilitatea întregii regiuni I3M, a precizat un comunicat de presă al MAE.

Secretarul de stat şi coordonatorul național al procesului de aderare a României la Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Luca Niculescu, a participat, în perioada 28 – 29 iunie 2024, la Forumul Dubrovnik 2024. Evenimentul, aflat la cea de-a XVII-a ediție, s-a desfăşurat sub tema „Dire Straits and Safe Passages” şi a fost organizat de către Ministerul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Croația, anunță defenseromania.ro.

În acest an, Forumul a inclus paneluri tematice privind subiecte de actualitate pe agenda europeană şi internațională, precum agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, parteneriatul transatlantic, provocări la adresa ordinii globale, dezvoltarea conectivității, securitatea maritimă, tranziția digitală şi ecologică a întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi viitorul Europei şi accelerarea proceselor de dezvoltare în regiunea Balcanilor de Vest. La eveniment au participat înalți oficiali ai Uniunii Europene şi reprezentanți de nivel ai unor state membre ale UE, partenere, precum şi ai unor organizații internaționale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.