VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

IMM-urile vor putea beneficia de granturi pentru înlocuirea echipamentelor vechi

Granturi pentru eficiența energetică întreprinderilor mici și mijlocii. USAID împreună cu Ambasada Marii Britanii va acorda granturi de peste 500 de mii de lei pentru înlocuirea echipamentelor vechi prin procurarea altor utilaje eficiente din punct de vedere energetic.

Beneficiarii vor putea obține banii în cadrul Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA). Potrivit Ministerului Energiei, granturile vizează IMM-urile din sectoarele comercial, industrial și agricol, interesate de îmbunătățirea eficienței energetice, aferente producției de bunuri și vor fi acordate cu condiția asigurării contribuției minime.

În baza granturilor, firmele vor putea cumpăra pompe de căldură, centrale pe gaz, echipamente tehnologice aferente producției de bunuri, unități de cogenerare, colectoare solare pentru apă caldă, motoare electrice, unități de tratare a aerului cu recuperare de căldură și alte echipamente care contribuie la reducerea consumului de energie electrică.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.