VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

IGSU instalează corturi anti-caniculă în raioane și orașe. Oamenilor li se va oferi apă și asistență medicală

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență instalează, începând de astăzi, corturi de reabilitare în perioada caniculară.  Decizia de instalare a punctelor de reabilitare a fost luată în contextul lansării codului galben de caniculă, emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care se va menține pe teritoriul țării în perioada 07 – 12 iulie 2024, iar temperaturile aerului vor atinge valori de +33°C și mai mult.

„Punctele de reabilitare urmează a fi amenajate în toate raioanele țării, inclusiv în municipiul Chișinău. Corturile urmează să activeze în zilele de lucru în intervalul orelor 09:00 – 18:00. Aici, oamenii pot bea apă și se pot proteja de căldură și razele solare. Scopul amenajării unor astfel de puncte este de a proteja populația de efectele nocive ale caniculei, în special în orele amiezii”, se arată într-un comunicat al IGSU.  

În condiții de temperaturi ridicate, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de siguranță personală prescrise de autorități.

Persoanele în vârstă, cei cu boli cronice cardiace și respiratorii și femeile însărcinate sunt cele mai expuși riscului în perioada caniculară.

Cetățenii sunt rugați să evite deplasările și expunerea îndelungată la razele directe ale soarelui în special în orele amiezii. Dacă ieșirea din casă este inevitabilă, atunci se recomandă utilizarea mijloacelor de protecție solară și hainelor lejere de culori deschise.

De asemenea, se recomandă consumul cât mai multor lichide, de la 2-4 litri pe zi.

Totodată eforturile fizice, antrenamente intense, precum și alte activități în exterior, care necesită un consum mare de energie trebuie să fie reduse.

Mai mult, părinții sunt îndemnați să nu lase copiii nesupravegheați, în special în perioada caniculară, când temperaturile pot crește la nivele periculoase în interiorul mașinilor, iar riscul de deshidratare și de șoc termic este extrem de mare. Prin urmare, este vital să nu lăsăm niciodată minorii de unii singuri în vehicule și încăperi neaerisite și supraîncălzite, chiar și pentru perioade scurte de timp.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.