VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Șarov despre acreditarea internațională a USM: Va ajuta la creșterea competitivității studiilor la nivel mondial

Universitatea de Stat din Moldova a obținut acreditare internațională ca urmare a procesului de acreditare externă a Comisiei Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), în cadrul proiectului QFORTE.

Contactat de IPN, rectorul universității, Igor Șarov, a remarcat că acreditarea internațională reprezintă un pas foarte important în recunoașterea excelenței academice a universității și a standardelor înalte de calitate pe care le oferă. Potrivit lui, acreditarea internațională ajută la consolidarea imaginii universității și creșterea competitivității studiilor la nivel mondial. Sporește credibilitatea în fața publicului.

„Suntem onorați prin această acreditare să ne numărăm printre instituțiile de învățământ superioare recunoscute la nivel mondial, ceea ce ne consolidează poziția ca un centru de excelență universitar în educație și în cercetare”, a adăugat rectorul USM. Igor Șarov a apreciat sprijinul și efortul întregii comunități academice, de la studenți până la profesori, personalul USM, și absolvenți care duc faima universității.

Rectorul a spus că universitatea oferă programe de studii universitare și post-universitare de toate nivelurile. Criteriile sunt diferite în cazul acreditării, este vorba și despre mobilitate academică, dar și posibilități oferite pentru studenți în cadrul burselor Erasmus, care sunt enorme.

De asemenea, universitatea oferă diplome duble pentru studenții universității la șapte programe de licență, în parteneriat cu Universitatea din București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea din Suceava.

Membrii comisiei ARACIS au inițiat procesul de evaluare externă a Universității de Stat din Moldova în perioada 29-31 mai.

La începutul anului de studii 2022-2023, la USM învățau peste 11 mii de studenți. La admitere în acest de studii s-au înscris peste 4600 de candidați.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.