VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu solicită investigarea cazurilor în care jurnaliștii au fost amenințați cu moartea

Igor Grosu, președintele Parlamentului condamnă în cei mai duri termeni amenințările cu moartea primite de jurnalista Viorica Tătaru din partea susținătorilor „grupării criminale Șor”. Speakerul Igor Grosu solicită Poliției să investigheze acest caz și în cel mai scurt timp să acționeze și să pedepsească făptașul.

Potrivit oficialului, acest episod demonstrează încă o dată natura criminală și violentă a manifestațiilor organizate de gruparea criminală Șor.

„Indivizi agresivi care blochează traficul, care poartă cu ei cuțite, pistoale, care plasează petarde sub rezervoarele mașinilor de poliție, care amenință cu răfuiala etc. Acestea sunt doar câteva din provocările puse la cale de Șor”, a declarat Grosu.

Președintele Legislativului susține că astfel de manifestații nu au nimic în comun cu protestul pașnic.

„Eu am participat și am condus proteste pașnice în perioada în care PAS era în opoziție și, în calitate de organizator, niciodată nu am tolerat astfel de provocări. Gruparea hoției și războiului, în frunte cu Șor, Dodon, Voronin, și alții va eșua. Moldovenii vor pace și liniște la ei acasă”, a precizat Igor Grosu.

Inspectoratul General de Poliție anunță că ofițerii de investigație s-au autosesizat și documentează cazul.

„În contextul informațiilor apărute în public despre amenințarea unor jurnaliști, inclusiv cu moartea, precizăm că acțiunile cad sub incidența Legii Penale (amenințarea cu moartea)”, se arată în nota informativă a IGP.

Menționăm că, la data de 23 octombrie, jurnalista Viorica Tataru a devenit ținta amenințărilor cu omor din partea unui utilizator al unei rețele sociale. De asemenea, și reporterii redacției „Ziarul de Gardă” au fost amenințați în mediul online cu decapitarea, în urma publicării unei investigații privind protestele organizate de Partidul Șor.

Recent, organizațiile neguvernamentale de media au condamnat practicile de intimidare în mediul online a jurnaliștilor care își exercită misiunea profesională de informare a publicului despre protestele organizate de Partidul Șor și au solicitat organelor de drept să tragă la răspundere penală autorii amenințărilor cu moartea în adresa jurnaliștilor.

Organizațiile semnatare condamnă aceste practici inacceptabile, subliniind pericolul sporit al înrădăcinării și perpetuării acestora în mediul online. Potrivit Legii cu privire la libertatea de exprimare, statul garantează libertatea de exprimare a presei, iar împiedicarea ilegală a activității mass-mediei atrage răspundere penală.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.