VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu pleacă la Praga pentru a participa la Summitul parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va participa la cel de-al doilea Summit parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea. Reuniunea va avea loc mâine, la Praga, fiind organizată de către Ucraina și Republica Cehă.

Potrivit serviciului de presă al Legislativului, Igor Grosu va susține un discurs în cadrul summitului și va participa la discuțiile din marja sesiunii plenare și a celor două paneluri tematice.

Președintele Parlamentului va avea mai multe întrevederi cu omologii săi prezenți la eveniment și va semna, împreună cu președintele Radei Supreme de la Kyiv, Ruslan Stefanchuk, un memorandum de înțelegere între instituțiile parlamentare din Republica Moldova și Ucraina.

De asemenea, șeful legislativului se va întâlni cu moldovenii stabiliți în Cehia.

Summitul parlamentar „Platforma Internațională Crimeea” va aborda aspecte multiple ale situației actuale de securitate din Ucraina și posibilitățile parlamentelor naționale și instituțiilor parlamentare internaționale de a-și aduce contribuția la domeniile prioritare de activitate ale Platformei.

Peste 50 de președinți și vicepreședinți de parlament din diferite țări și președinți și vicepreședinți ai adunărilor parlamentare ale instituțiilor internaționale vor participa la reuniune. La sfârșitul summitului va fi adoptată o declarație comună.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.