VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu participă în România la o conferință internațională privind reconstrucția Ucrainei

Opțiunile, oportunitățile și provocările în procesul de reconstrucție a Ucrainei sunt abordate, în aceste zile, în cadrul unei conferințe internaționale, ce are loc în Sinaia, România. La reuniunea cu tematica „Reconstrucția Ucrainei și rolul strategic al României” participă și președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.  

Forumul mai reunește oficiali din Ucraina, România și din alte state UE și NATO, experți independenți, reprezentanți ai mediului de afaceri, academic și ai corpului diplomatic. Discursuri vor fi ținute atât de șeful legislativului, Igor Grosu, cât și de gazda evenimentului, președintele Senatului României, Nicolae Ciucă.

Conferința va aborda subiecte importante pentru procesul de reconstrucție a Ucrainei, precum rolul Dunării, provocările pentru libertatea de navigație, securitatea energetică, potențialul energiei verzi, securitatea alimentară, domeniul telecomunicațiilor și cel cyber, infrastructura critică, domeniul sănătății, provocările pentru sectorul privat în procesul de reconstrucție, conectivitatea dintre România, Republica Moldova și Ucraina sau rolul SUA în regiunea Mării Negre.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.