VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Igor Grosu la Forumul Mass-Media: „Să fim uniți și corecți în a informa oamenii pentru a ne proteja țara”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat la 22 noiembrie la cea de-a șaptea ediție a Forumului Mass-Media din Republica Moldova. În mesajul adresat, șeful legislativului a mulțumit tuturor reprezentanților mass-media din țară care își fac meseria onest și informează corect cetățenii.

„Eu încep ziua, dar și o sfârșesc cu cititul presei – făceam la fel și înainte de a intra în politică, deoarece a fi informat corect înseamnă a nu te lăsa mințit. Și cine ar vrea să fie mințit deliberat? Tocmai de aceea, cred că este foarte important ca cetățenii să ceară și să primească informații corecte – doar așa vor putea lua cele mai bune decizii pentru ei și pentru țara lor”, a subliniat Igor Grosu.

Potrivit Președintelui Parlamentului, din prima zi a războiului din Ucraina, jurnaliștii onești, cei cărora le pasă de profesionalismul muncii lor, dar, în primul rând, de protejarea vieții oamenilor, au informat corect cetăţenii, scriind despre evenimentele tragice care se întâmplă la câțiva km de Republica Moldova, prezentând istorii reale ale miilor de cetățeni ucraineni care și-au găsit refugiu în țara noastră. În acelaşi timp, au fost și „jurnaliști” care au încercat din răsputeri să dezbine, să semene ură şi să dezinformeze cetăţenii prin cele mai sordide metode propagandistice.

„Chiar și în anul 2022, suntem martori la discursuri de ură, stereotipuri de gen, manipulare. Și nu vorbesc despre critici, ci despre deformări ale realității, care slăbesc și pun în pericol securitatea țării chiar a acestor jurnaliști”, a spus șeful legislativului.

Președintele Parlamentului a menționat, în discursul său, că lupta cu știrile false reprezintă una dintre provocări, cu care autoritățile luptă zi de zi, în loc să-și concentreze toate eforturile pe priorități.

„Scopul minciunilor este să distrugă tocmai lucrul care ne ține uniți, capabili să construim o țară bună pentru toți oameni săi – încrederea. Să fim uniți și corecți! Nu pentru un om, un partid, nu pentru Parlament. Ci pentru a ne proteja țara și copiii. Căci miza acum este ca Republica Moldova să înainteze pe calea ei spre lumea liberă, pașnică și bogată”, este mesajul transmis de Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.