VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, întrevedere cu premierul Suediei: Ne dorim să avem cât mai mulți investitori suedezi în R. Moldova

”Ne dorim ca un număr cât mai mare de produse moldovenești să ajungă în Suedia și să avem cât mai mulți investitori suedezi în Republica Moldova”. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul suedez, Ulf Kristersson.

În cadrul discuțiilor a fost trecută în revistă starea relațiilor bilaterale dintre cele două țări. Oficialii au vorbit și despre intensificarea cooperării economice și comerciale dintre Republica Moldova și Regatul Suediei.

Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit agenda de reforme a țării noastre și prioritățile guvernării pentru anii următori.

„Pentru anul 2023, ne-am propus să revenim la creștere economică și să susținem mediul de afaceri. O altă prioritate o reprezintă dezvoltarea producerii energiei din surse regenerabile. Suntem interesați de experiența Suediei în realizarea proiectelor de generare a energiei verzi”, a menționat Igor Grosu. 

Șeful Legislativului l-a asigurat pe prim-ministrul suedez că Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova sunt instituții angajate plenar în dezvoltarea economică a țării și în crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea afacerilor și investițiilor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.