VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, în dialog cu reprezentantul Special al OSCE: ne dorim scrutine electorale libere și corecte

Mizăm în continuare pe experiența și expertiza partenerilor noștri pentru că ne dorim scrutine electorale libere și corecte. Afirmația a fost făcută de Președintele Parlamentului, Igor Grosu în cadrul întrevederii cu reprezentantul Special al Adunării Parlamentare OSCE pentru Europa de Est, Kristian Vigenin.

Șeful Legislativului a menționat că în acest sens, autoritățile moldovenești investesc în întărirea capacităților instituțiilor precum Comisia Electorală Centrală, Consiliul Audiovizualului și Centru pentru Comunicarea Strategică și Combatere a Dezinformării.

„La alegerile locale din 2023, Federația Rusă împreună cu grupările criminale, au încercat să compromită scrutinul electoral prin coruperea alegătorilor și propaganda, de vocea cetățenilor a fost mai puternică și partidele pro europene au învins”, a declarat Igor Grosu.

Oficialii au mai discutat și situația precară a drepturilor omului în raioanele din stânga Nistrului. Igor Grosu a menționat că este nevoie de o implicare mai activă a Misiunii OSCE în acest sens.

Pe parcursul zilei, Reprezentantul Special al Adunării Parlamentare OSCE pentru Europa de Est, Kristian Vigenin, urmează să discute cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, cu șefa delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE, Veronica Roșca, precum și cu membrii Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.