VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Dodon nu va candida la prezidențiale. PSRM îl va susține pe fostul procuror general, Alexandr Sotianoglo, care se declară un candidat „apartinic”

Partidul Socialiștilor va susține candidatura fostului procuror general, Alexandr Stoianoglo, în cadrul alegerilor prezidențiale din toamna acestui an. Decizia a fost anunțată, cu puțin timp în urmă, de către liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă.

„PSRM nu va înainta un candidat partinic la aceste alegeri prezidențiale, nu va înainta candidatura președintelui PSRM și vom susține un candidat apartinic. Propunerea a fost discutată la ședința de astăzi și a fost susținută unanim. Trebuie să dăm dovadă de maturitate politică și să ne ghidăm de interesele țării. Venim cu un candidat unic de interes național. Acesta este Alexandr Stoianoglo. Știu că în susținerea lui vor veni mulți lideri de opinie și solicităm susținerea și a altor partide de opoziție” a declarat Igor Dodon, citat de deschide.md.

La rândul său, Alexandr Stoianoglo a declarat că este conștient de responsabilitatea pe care și-a asumat-o, notând că decizia sa a fost influențată de mai mulți factori. 

„Injustiția crește în fiecare zi, abuzul demonstrativ, legile sunt călcate în picioare, ordinea constituțională este abuzată de autorități. Mulți știu că sunt susținător al integrării europene, dar mă doare să văd cum integrarea europeană e folosită ca o bâtă. E dezgustător cum R. Moldova, care este neutră, este transformată într-un câmp de luptă. Moldova europeană trebuie să fie neutră” a subliniat Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo a fost procuror general în perioada noiembrie 2019 – octombrie 2021.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.