VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Igor Dodon, cercetat pentru trădare de patrie, acuză guvernarea de uzurparea puterii. PAS: Moldovenii ne-au oferit încrederea să decapturăm statul de socialiști

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, cercetat penal pentru trădare de patrie, acuză președinta Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate de uzurparea puterii în stat. Politicianul susține că fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va înregistra în Parlament un proiect de hotărâre ”privind constatarea capturării statului de către PAS”.

Chiar dacă a dat de înțeles că proiectul nu are sorți de izbândă în legislativ, liderul PSRM susține că așteaptă oricum să fie susținut în demersul său de fracțiunea Partidului ”Șor” și de alte formațiuni extraparlamentare.

”Acest proiect este pregătit de juriștii noștri, va fi propus fracțiunii BCS pentru a fi prezentat, înregistrat și suspus dezbaterilor săptămâna viitoare în Parlament. Cu regret, toate acțiunile actualei guvernări demonstrează capturarea statului. Nu a rămas nimic din statul de drept, justiția este controlată, iar dreptul la vot este îngrădit”, a declarat Igor Dodon în cadrul unui briefing.

În replică, Partidul Acțiune și Solidaritate susține că prioritatea formațiunii este lupta împotriva corupției și a celor ce au subjugat țara intereselor străină.

„Cetățenii ne-au oferit încrederea anume pentru decapturarea statului care a fost subjugat intereselor străine și capturat de socialiști, comuniști, Plahotniuc, Șor, Platon. Prioritatea noastră acum este reforma justiției, lupta cu corupția, pentru ca cetățenii să nu mai fie vreodată dependenți de mila politicienilor”, a declarat purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, citată de Newsmaker.

Amintim, din primăvara trecută, Igor Dodon este cercetat într-un dosar de corupție și trădare de patrie. În această cauză, au fost organizate mai multe percheziții, iar o perioadă fostul șef de stat s-a aflat și în arest la domiciliu. Mai exact, în dosarul, denumit generic ”kuliok”, Igor Dodon este învinuit de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării PSRM de către o organizație criminală. Anul trecut, procurorul de caz declara că cea mai aspră pedeapsă pe care o riscă Igor Dodon este 20 de ani de închisoare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.