VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Haos în 18 spitale din România, după ce au fost supuse unui atac cibernetic

Haos în mai multe spitale din România. Astăzi, 18 instituții din toată ţara, inclusiv trei din București, au fost supuse unui atac cibernetic masiv. Ministerul român al Sănătății a anunțat că, în urma atacului, sistemul este nefuncţional, iar fişierele şi bazele de date sunt criptate.

”Incidentul se află sub investigaţia specialiştilor IT, inclusiv experţi în securitate cibernetică din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică şi sunt evaluate posibilităţile de repunere în funcţiune. De asemenea, au fost activate măsuri de prevenţie exceptională şi pentru celelate spitale care nu au fost afectate de atac. Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu instituţiile din domeniu, monitorizează atent situaţia pentru remedierea cât mai rapidă a disfuncţionalităţilor. În toate spitalele în care funcţionează acest tip de sistem informatic, au fost luate măsuri de siguranţă, limitare internet, salvare date pe suport extern, etc”, anunţă Ministerul Sănătății de la București.

Problema a fost sesizată imediat Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, structură care intervine separat la fiecare instituție pentru soluționarea problemei. Administrațiile spitalelor au anunțat că, deși instituțiile activează pe offline și, în mare parte, fără acces la internet, pacienții nu au fost afectați de acest atac.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.