VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul României anunță demararea procesului de reabilitare a trei poduri rutiere peste Prut

Premierul român Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul începe să pună în practică reabilitarea a trei poduri rutiere peste Prut, menționând că acestea vor duce la creşterea relaţiilor comerciale dintre cele două state.

„Astăzi începem să punem în practică şi cele convenite anul acesta cu Guvernul Republicii Moldova privind construirea a trei noi poduri rutiere peste Prut. Primul este între Albiţa şi Leuşeni, apoi între Oancea şi Cahul, iar al treilea la Sculeni”, a afirmat Ciolacu în debutul ședinței de Guvern.

„Aceste poduri vor duce la un alt nivel relaţiile comerciale dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului”, a subliniat şeful Executivului.

Pe ordinea de zi a şedinţei Executivului se află aprobarea Acordurilor cu Republica Moldova referitoare la podul rutier peste râul Prut, la frontiera între cele două state, între localităţile Sculeni (România) – Sculeni (Republica Moldova), la podul rutier peste râul Prut între localităţile Oancea (România) – Cahul (Republica Moldova) şi, respectiv, la podul rutier peste râul Prut între localităţile Albiţa (România) – Leuşeni (Republica Moldova).

Acordurile respective au fost semnate la Chișinău la 9 mai, de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Lilia Dabija și secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România, Ionel Scrioșteanu. La 31 mai, Guvernul a aprobat ratificarea Acordurilor moldo-române.

Lucrările de reparație a celor trei poduri transfrontaliere vor fi finanțate de Guvernul României până la finele anului 2027 și sunt parte a Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.