VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul alocă un milion de lei pentru recepționarea și distribuirea motorinei donate de România

Guvernul a aprobat alocarea sumei de un milion de lei Agenției Rezerve Materiale pentru cheltuielile serviciilor legate de ajutorul umanitar sub formă de motorină, oferit de România. Este vorba de patru mii de tone de combustibilul care au fost oferite de București pentru a veni în ajutorul agricultorilor din țara noastră.

Astfel, Agenția Rezerve Materiale va cheltui suma de bani pentru serviciile de broker vamal; serviciile de recepționare, de evaluare a cantității și calității, de depozitare, păstrare, descărcare, încărcare și eliberare a produsului energetic motorină.

În nota informativă a proiectului este specificat că Agenția Rezerve Materiale a demarat la 18 septembrie și repetat la 4 octombrie procedura de achiziție publică a serviciilor de recepționare, depozitare și păstrare a motorinei, care însă nu au avut loc, din motivul lipsei de ofertanți.

„Consecutiv, în conformitate cu prevederile Legii nr. 131/2015 cu privire la achizițiile publice, s-au inițiat trei proceduri de negocieri directe, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, două dintre care au eșuat din cauza lipsei de
ofertanți, finalizarea fără succes a celei de-a treia proceduri fiind determinată de finele anului calendaristic. Desfășurarea unei noi proceduri de achiziție a serviciilor de recepționare, depozitare și păstrare a motorinei în anul 2024 necesită alocarea mijloacelor financiare corespunzătoare celor nevalorificate în anul 2023 ”, se arată în nota informativă.

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a recepționat peste 1500 de cereri cu privire la solicitarea ajutorului umanitar extern acordat de către România, destinat sprijinirii agricultorilor. 

Amintim, eligibili pentru obținerea ajutorului umanitar sunt fermierii micro și mici, precum și instituțiile publice care dispun și exploatează teren arabil de până la 1500 hectare, care au fost însămânțate cu culturi fitotehnice pentru recolta anului 2022 și au fost afectați de secetă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.