VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul alocă 5,7 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor provocate de ploile din luna iulie

Circa 5,7  milioane de lei vor fi alocate din Fondul de rezervă al Guvernului, pentru lichidarea consecințelor provocate de calamitățile naturale din luna iulie.

Astfel, peste 2 milioane de lei vor fi acordate pentru reparația capitală a acoperișului grădiniței din comuna Sărata Galbenă raionul Hâncești, iar 197,7 mii de lei – pentru reconstrucția acoperișului galeriei gimnaziului din satul Ciripcău, raionul Florești.

De asemenea, va fi reparat și acoperișul cantinei gimnaziului. În acest sens, Guvernul a distribuit peste 660 de mii de lei. Alte 2,7 milioane de lei vor fi alocate pentru reparația capitală a acoperișurilor clădirilor Centrului de Sănătate Publică Edineț.

Reamintim că ploaia și furtuna puternică de la sfârșitul lunii iulie a distrus mai multe locuințe, șoferii și-au găsit mașinile avariate, iar gospodarii cu grădinile și roada la care au muncit luni de zile au găsit totul distrus.

Menționăm că ploaia a facut ravagii în raioanele Edineț, Fălești, Râșcani, Bălți, Glodeni, Soroca, Criuleni, Hâncești, Ștefan Vodă, Ialoveni, Ocnița, Drochia, dar și în Capitală.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.