VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul a primit 77 de mil. de dolari de la USAID pentru rambursarea costurilor la energia electrică de iarna trecută

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a transferat Republicii Moldova 76,8 de milioane de dolari pentru rambursarea costurilor pentru energia electrică suportate în sezonul rece 2022-2023. 

„În cadrul angajamentului USAID de a oferi o asistență de 300 de milioane de dolari pentru consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, recent a fost încheiată procedura de transfer a 76,8 de  dolari în calitate de suport bugetar direct către Guvernul Republicii Moldova. Acești bani, transferați prin intermediul Băncii Mondiale, vor fi destinați rambursării costurilor record pentru energia electrică pe parcursul iernii 2022-2023”, se arată într-un comunicat al USAID.

Pe lângă această asistență, SUA au oferit sprijin Republicii Moldova și pentru a răspunde impactului economic, energetic, de securitate și umanitar cauzat de războiul din Ucraina, în același timp avansând agenda de reforme economice și democratice. 

„În urma invaziei brutale a Rusiei în Ucraina și declanșarea crizei energetice și logistice, USAID a susținut Republica Moldova pentru consolidarea securității energetice și stabilirea parteneriatelor cu noi furnizori de resurse energetice. De la începutul anilor ‘90, Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin intermediul USAID, oferă sprijin Republicii Moldova pentru creșterea economică și consolidarea guvernanței democratice contribuind la crearea unui viitor democratic, prosper și european”, se mai arată în comunicatul USAID.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.