VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul a aprobat constituirea ADR Municipiul Chișinău care va avea acces la fonduri naționale și externe

Localitățile din componența municipiului Chișinău vor putea accesa fonduri naționale și externe destinate dezvoltării regionale, la fel ca și alte localități din țară. În acest sens, va fi creat ADR Municipiul Chișinău, în calitate de instituție publică, al cărei fondator este autoritatea de elaborare a politicii de dezvoltare regională.

Hotărârea de Guvern, aprobată miercuri, 22 februarie, de miniștri prevede că din componența consiliilor regionale de dezvoltare vor face parte reprezentanți ai societății civile și ai sectorului privat, selectați de minister.

În cazul ADR-urilor pentru UTA Găgăuzia și pentru Municipiul Chișinău, în consiliile regionale de dezvoltare vor fi incluși bașkanul/primarul general al capitalei, conducătorii entităților suprateritoriale locale/un reprezentant al Consiliului municipal și câte trei primari delegați.

„Crearea ADR Municipiul Chișinău a fost prevăzută anterior în mai multe documente de planificare strategică, dar și a fost cerută de aleșii locali”, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Pentru finanțarea cheltuielilor de organizare și funcționare a ADR Municipiul Chișinău se vor utiliza sursele prevăzute în Legea bugetului de stat pentru Fondul național pentru dezvoltare regională și locală.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.