VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gruparea criminală a lui ”Makena”, finanțată cu milioane din pușcărie

Polițiștii și procurorii pentru cauze speciale au organizat 15 percheziții în penitenciarul din Soroca și în alte raioane din nordul republicii, într-un dosar ce vizează organizația criminală condusă de interlopul Makena.

Potrivit cauzei, din decembrie 2022, aproximativ două milioane de lei au fost acumulate în urma participării deținuților la jocurile de cărți, interzise în penitenciare. Astfel, lunar în conturile organizației criminale erau transferate sume de mii și chiar zeci de mii de lei.

 ”Aceștia erau șantajați de către autoritățile criminale să participe, iar în haznaua organizației criminale urmau să transfere a patra sau a treia parte din câștigul ilegal obținut. Iar în cazul în care unii refuzau să participe la jocurile de noroc, erau șantajați să contribuie la bugetul organizației cu un procentaj din veniturile rudelor care au afaceri în libertate. Potrivit datelor preliminare, circa 80% din deținuții penitenciarului din Soroca, cu peste 500 deținuți, participau forțat la bugetul organizației criminale. În caz contrar, deținuții care refuzau și această formă de „cooperare” erau determinați prin amenințare și violență de către autoritățile criminale să depună cerere la administrația penitenciarului din Soroca pentru transfer în izolare de comunitatea celorlalți deținuți”, se arată într-un comunicat al Poliției Naționale.

 Deținuții actuali vizați în dosar își ispășesc pedeapsa pentru infracțiuni precum omor, furt, tâlhărie, unii dintre ei fiind condamnați din anul 2012, iar cei mai recenți din 2019, cu termenul maxim de eliberare stabilit în 2030.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.