VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grup infracțional – trimis în judecată pentru introducerea în R. Moldova a peste 10 kg de droguri, în valoare de circa 3 milioane de lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată nouă membri ai unui grup infracțional, inclusiv patru cetățeni străini, pentru introducerea în Moldova a peste 10 kg de droguri, care pe piața neagră valorează circa 3.000.000 lei.

Aceștia au fost documentați începând din luna aprilie, sub conducerea procurorilor PCCOCS, de către angajații Direcției antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații și Direcției generale urmărire penală din cadrul Poliției. Astfel, inițial au fost reținute opt persoane, dintre care doi bărbați și o femeie cetățeni străini, una din persoane fiind depistată la sfârșitul lunii mai, de către Poliția de Frontieră, la punctul de trecere a frontierei din Palanca, în timp ce transporta camuflat circa 1,4 kg de droguri de tip PVP (cunoscut ca „sare”). Ulterior, a mai fost reținută o femeie cetățean străin, în timp ce traversa hotarul spre Moldova, cu droguri. Urmare a percheziționării membrilor grupului, oamenii legii au ridicat de la aceștia, pe lângă PVP, marijuana, mefedronă și amfetamină, care erau comercializate prin internet.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, persoanele reținute au fost plasate în arest preventiv, iar acum dosarul penal a fost trimis în judecată, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Totodată, ulterior anunțării reținerii acestora, la mijlocul lunii iunie a anului curent, autoritatea de investigație a pus în aplicare un mandat de căutare internațională în privința a doi capi ai grupării – un cetățean al Moldovei și o persoană din străinătate – care dirijau activitatea grupului de la distanță. Potrivit legii, traficul de droguri comis în cadrul unui grup criminal organizat se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.