VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grosu, la 14 ani de la 7 aprilie: „Din păcate, adevărul despre 7 aprilie și crimele comise atunci așa și nu a mai fost aflat”

Acum 14 ani, la 7 aprilie 2009, mii de oameni, majoritatea lor tineri, au schimbat mersul istoriei noastre. Ei au cerut libertate și democrație, declară președintele Parlamentului, Igor Grosu. Potrivit șefului legislativului, adevărul despre 7 aprilie și crimele comise atunci așa și nu a mai fost aflat.

„În ultimii ani, noi vedem cât important este să trăiești liber și în democrație. Iar pentru aceasta noi vom face tot ce este posibil ca, într-un final, să facem parte din lumea liberă, într-o Moldovă europeană.

Din păcate, adevărul despre 7 aprilie 2009 și crimele comise atunci așa și nu a mai fost aflat. O dovadă în plus că reforma justiției trebuie dusă până la capăt.

Simbolic, în această săptămână, Parlamentul găzduiește expoziția „Frontiere”, dedicată evenimentelor din 7 aprilie 2009. Vizitatorii instituției parlamentare vor avea ocazia să vadă diferite obiecte și documente recuperate din clădire după evenimentele de atunci, dar și o serie de lucrări realizate de artista multimedia Valeria Barbas. Ulterior, expoziția va fi găzduită de Muzeul Național de Istorie a Moldovei”, susține Grosu.

Expoziție dedicată protestelor din 7 aprilie 2009: Obiecte și acte recuperate în urma devastărilor, prezentate în holul Parlamentului

Astăzi, 7 aprilie 2023, se împlinesc 14 ani de la protestele care au urmat alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Rezultatele scrutinului, care arătau victoria Partidului Comuniștilor din R. Moldova a determinat mii de tineri să iasă în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) în semn de protest.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.