VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grecia traversează cel mai timpuriu val de caniculă din istorie: Apelul autorităților către turiști

Grecia traversează cel mai timpuriu val de caniculă din istorie. Temperaturile au depășit 43 de grade Celsius pentru a doua săptămână consecutiv, iar autoritățile fac apeluri repetate adresate mai ales turiștilor.

Trei oameni au murit, iar alți 3 sunt, în continuare, căutați după ce au dispărut, cu zile în urmă, pe două insule. Cipru, Turcia sau Italia sunt și ele afectate de temperaturi extreme.

În unele țări, temperaturile sunt și cu 10 grade peste media perioadei.

Niciodată în istoria măsurătorilor canicula nu a venit atât de repede în Grecia. Temperaturile depășesc 40 de grade pentru a doua săptămână consecutiv, greu de suportat pentru unii oameni. Un bărbat de 55 de ani a fost găsit fără viață, în weekend, în Corfu. Spyros Argyros, viceprimar: I-au găsit lucrurile pe plajă, telefonul, ochelarii, pantofii, ceea ce înseamnă că s-a dus, cel mai probabil, să înoate.

Legistul nu a stabilit cauza morții, dar primele semne nu arată nimic suspect.. Turistă: Am auzit cu toții de recentele decese, oameni care au plecat la plimbare prin caniculă, și e tragic, incredibil de trist, dar nu e înțelept să pleci singur în căldură, fără apă, scrie digi24.ro.

Este al treilea deces confirmat al unui turist în decurs de o săptămână în Grecia. Alți trei sunt, în continuare, dispăruți. La nivelul întregii țări, școlile și grădinițele au fost închise, iar vizitele la siturile turistice sunt restricționate în cele mai fierbinți ore ale zilei.

Autoritățile fac apel la turiști să respecte măsurile de precauție și să limiteze deplasările prin soare, mai ales de unii singuri. Turistă: Da, căldura este foarte intensă când ajungi pe insulă, nu există briză, nimic să te aline de căldură, este destul de cald ca să pleci la plimbare chiar și pe distanță scurtă.

Este foarte cald și trebuie să ai grijă la sănătatea ta și să te asiguri că bei multă apă și să te adăpostești, devenim foarte sensibili la căldură. Se anunță o săptămână fierbinte și în Macedonia de Nord, dar temperaturile au depășit predicțiile meteorologilor. 39 de grade sau fost atinse în Skopje.

-În Finlanda sunt, probabil, 20 de grade acum și aici cred că sunt 35, spre 40. Aș spune că e mult prea cald ca să stau aici. Am grijă să consum mai multă apă, caut locuri cu aer condiționat și, desigur, port haine de in. Temperatura va depăși 38 de grade zilele acestea și în Serbia unde autoritățile au emis mai multe coduri de caniculă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.