VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grant de 600 mii de euro de la BERD pentru implementarea proiectului privind gestionarea deșeurilor solide

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va acorda Republicii Moldova asistență financiară nerambursabilă în valoare de 600 000 de euro pentru realizarea proiectului „Deșeurile solide în Republica Moldova” Executivul a aprobat la 13 decembrie proiectul Acordului de Grant dintre Ministerul Mediului şi BERD.

Proiectul este orientat spre implementarea programului național de dezvoltare a infrastructurii aferente procesului de gestionare a deșeurilor solide, anunță ministerul Mediului. Resursele financiare alocate urmează a fi direcționate spre implementarea proiectului în trei regiuni de management al deșeurilor, precum și finanțarea parțială a serviciilor de consultanță.

În urma implementării proiectului, cetățenii Republicii Moldova vor avea acces la servicii de calitate în domeniul managementului deșeurilor solide, vor fi reduse cantitățile de deșeuri depozitate și va crește gradul de acoperire teritorială a serviciilor de management al deșeurilor solide în regiunile în care vor fi realizate intervențiile planificate. 

Proiectul va fi implementat prin intermediul Instituției Publice „Oficiul Național de Implementare a Proiectelor în Domeniul Mediului”. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.