VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grăbirea semnării Acordului bilateral de cooperare juridică, discutată de Maia Sandu și ministrul de Externe al Israelului

Șefa statului a avut, la 8 august, o întrevedere cu o delegație din Statul Israel, condusă de Ministrul Afacerilor Externe, Eli Cohen. Dialogul a vizat agenda bilaterală, cooperarea economică și evoluțiile de securitate din regiunea noastră. 

Potrivit unui comunicat emis de președinție, Președinta Maia Sandu a încurajat accelerarea procesului de semnare a Acordului bilateral de cooperare juridică pe partea civilă și penală, pe care îl pregătesc Ministerele de Justiție din ambele țări. Șefa statului a subliniat și importanța eforturilor comune în lupta împotriva corupției.

De asemenea, s-a vorbit despre prelungirea Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statului Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din țara noastră în Israel, dar și despre evoluțiile privind semnarea bilaterală a Acordului privind conversiunea permiselor de conducere. 

Oficialii au discutat despre intensificarea cooperării în sectorul agrar, atragerea unor investiții din Israel în domeniul de producere și procesare a produselor agricole, intensificarea cooperării în domeniul turismului, inclusiv stabilirea mai multor rute de zbor direct. 

Amintim că ministrul israelian de Externe Eli Cohen efectuează o vizită oficială în Moldova. Oficialul a avut o întrevedere cu omologul său moldovean Nicu Popescu.

Oficialii a vorbit despre lansarea unei curse aeriene directe spre Tel Aviv, despre liberalizarea regimului roaming cu Israel, despre preluarea multor experiențe în domeniul medicinii și despre conversiunea permiselor de conducere.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.