VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Google oferă R. Moldova un milion de dolari pentru îmbunătățirea securității cibernetice

Compania Google oferă 1 milion de dolari R. Moldova pentru a sprijini îmbunătățirea securității cibernetice și promovarea alfabetizării digitale. Despre acesta a anunțat președinta Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Aflată la New York, șefa statului a avut o întrevedere cu Karan Bhatia, Vice-președintele pentru Afaceri Guvernamentale și Politici Publice al companiei Google.

„Google va sprijini Moldova la îmbunătățirea securității cibernetice și la promovarea alfabetizării digitale, efort pentru care compania oferă 1 milion de dolari SUA. Acest nou parteneriat a fost facilitat de Agenția pentru Dezvoltare Internațională (USAID) pentru care le sunt recunoscătoare. Ne propunem să construim un ecosistem favorabil dezvoltării tehnologiilor, având în Google un partener esențial”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu efectuează în perioada 18 – 22 septembrie, o vizită la New York prilejuită de participarea la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, precum și la o serie de alte evenimente conexe.

În marja evenimentului, Președinta a avut discuții bilaterale cu lideri europeni precum și cu reprezentanți ai unor companii și instituții internaționale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.