VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Google, cel mai important motor online de căutare, a împlinit un sfert de secol

Acum 25 de ani, pe 27 septembrie 1998, în lume se lansa motorul online de căutare care a schimbat viața planetei.

Mai mulți ani, Google a fost doar un motor de căutare, după care a evoluat și a devenit un sistem complex, care acoperă comerțul electronic, publicitatea digitală și multe alte domenii.

Google a schimbat lumea, modul de comunicare a oamenilor și felul cum este procesată informația. Sistemul este accesat zilnic de internauți de toate vârstele.

Informația pentru care, înainte de Google, trebuia să dam telefoane sau să facem drumuri la bibliotecă, este acum accesibilă în doar câteva secunde, fie că e vorba de o rețetă culinară, de prospectul unui medicament, de căutarea unor resurse istorice, de planificarea vacanțelor sau de orientare și direcții de mers.

Google este o corporație americană multinațională care aparține de Alphabet Inc, holding din SUA cu o valoare de piață de o mie de miliarde de dolari. Compania a fost fondată de Larry Page și Sergey Brin, iar actualul director executiv este Sundar Pichai.

Indiferent de limbă, Google a devenit și cuvânt de dicționar, în diverse forme, inclusiv ca verb. În engleză, exista deja verbul “to google”, iar în limba română avem deja consacratul ”a googăli”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.