VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Germania va oferi un sprijin financiar de 200 de milioane de euro pentru a ajuta persoanele strămutate ca urmare a războiului rus

Germania va oferi Ucrainei un ajutor suplimentar de 200 de milioane de euro pentru a finanța programele de asistență destinate persoanelor strămutate din interiorul Ucrainei ca urmare a războiului provocat de Rusia, a anunțat sâmbătă ministrul dezvoltării, Svenja Schulze pentru grupul Funke Media, conform Reuters.

Sosit sâmbătă la Berlin, premierul Denis Şmigal urmează să se întâlnească cu cancelarul Olaf Scholz şi cu alţi oficiali germani.

Apoi va călători la Bruxelles, pentru a participa la Consiliul privind Acordul de Asociere UE-Ucraina, o reuniune destinată să ia pulsul relației Uniunii cu țara aspirantă la statutul de membru.

La data de 23 august, aproximativ șapte milioane de persoane erau strămutate în Ucraina de la invazia Rusiei pe 24 februarie, conform datelor furnizate de Organizația Internațională pentru Migrație a ONU.

La începutul lunii august, un oficial guvernamental german anunța că Uniunea Europeană are în vedere un alt pachet de finanțare destinat Ucrainei, care ar urma să fie anunțat în septembrie și care constă în granturi nerambursabile și împrumuturi.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.