VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Germania va investi 5 milioane de euro în proiecte de eficiență energetică

În următorii trei ani, Germania va investi cinci milioane de euro în proiecte de eficiență energetică, în special pentru reabilitarea clădirilor publice, dar și pentru procesul de reorganizare a Agenției pentru Eficiență Energetică în Centrul Național pentru Energie Durabilă.

Poriectele vor fi realizate prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova).

“Republica Moldova are nevoie de suport în procesul de tranziție energetică și decarbonizare, mai ales în ceea ce privește reducerea semnificativă a costurilor energiei pentru cetățeni și business, în contextul în care circa 50% din energia consumată în țara noastră revine întreținerii clădirilor. Este un drum lung, dar pe care trebuie să-l parcurgem, iar GIZ ne va ajuta să accelerăm viteza de realizare a agendei de decarbonizare”, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul evenimentului de lansare a noului proiect.

”Securitatea energetică a devenit o întrebare importantă pentru Moldova. Nu numai că guvernul a reușit cu succes să pună capăt dependenței de gazul rusesc, dar s-a angajat și pe calea de a pune capăt dependenței de o singură sursă și de a-și diversifica sursele de energie. În acest context, energiile regenerabile și eficiența energetică joacă un rol major”, a adăugat ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Maria Uebber.

De-a lungul anilor, GIZ a implementat mai multe proiecte pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice, precum în școli, grădinițe, spitale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.