VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Germania oferă un grant de peste 10 milioane de euro pentru dezvoltarea IMM-urilor din Moldova

Guvernul Republicii Federale Germania oferă un grant în valoare de 10,7 milioane de euro pentru dezvoltarea IMM-urilor din R. Moldova.

Proiectul Facilitarea Dezvoltării IMM-urilor din Republica Moldova va fi finanțat de Guvernul Republicii Federale Germania în vederea susținerii Republicii Moldova în eforturile sale de a promova dezvoltarea economică durabilă, conform Negocierilor Guvernamentale Moldo-Germane privind Cooperarea pentru Dezvoltare, desfășurate în iulie 2023. Proiectul prevede oferirea unui grant de 10,7 milioane euro ca parte a Pactului de stabilitate pentru Europa de Sud-Est, în scopul îmbunătățirii accesului la finanțare a IMM-lor, în calitatea lor de promotor al creșterii economice și creării de locuri de muncă”, anunță Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Potrivit sursei citate, grantul va fi utilizat exclusiv pentru refinanțarea împrumuturilor investiționale acordate IMM-lor, prin intermediul Fondului pentru Antreprenoriat și Creștere Economică (FACEM), gestionat de ODA.

Proiectul va avea o durată de 3 ani și va fi implementat și gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.