VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Germania oferă R. Moldova 40 de milioane de euro pentru promovarea securității energetice în rândul populației vulnerabile

Vineri, 18 noiembrie, la Chișinău a fost semnat Acordul de finanțare privind promovarea securității energetice a grupurilor vulnerabile printr-un grant din partea Republicii Federale Germania către Republica Moldova. 

Acordul prevede acordarea unui sprijin bugetar nerambursabil în valoare de 40 de milioane de euro Republicii Moldova. Fondurile din cadrul cooperării germane pentru dezvoltare au fost promise de către Guvernul Federal la cea de-a 2-a întâlnire a conferinței de sprijin pentru Moldova din iulie anul curent la București.

Mijloacele financiare sprijină Moldova în implementarea programului guvernamental „Ajutor la contor”. În cadrul acestui program, populația va beneficia de compensații în factura la energie în perioada sezonului rece noiembrie 2022 - martie 2023, din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.