VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Germania a aprobat cererea Poloniei de a trimite Ucrainei cinci avioane de luptă Mig-29

Germania a aprobat cererea Poloniei de a trimite Ucrainei cinci avioane de luptă Mig-29. Produse de URSS și moștenite de la fosta RDG, acestea au ajuns în posesia Poloniei în urmă cu 20 de ani, scrie DW.

Polonia a trimis deja opt avioane de luptă în Ucraina, dar cele cinci pe care vrea să le livreze acum provin din fosta Germanie de Est. Reexportul de armament are nevoie de aprobarea țării producătoare, dar URSS nu mai există, iar cererea Poloniei de a trimite MiG-urile în Ucraina a primit undă verde de la Berlin. Ministrul german al Apărării a precizat că aprobarea transferului de Mig-uri către Ucraina nu indică o schimbare de poziție în ceea ce privește furnizarea de aeronave de fabricație occidentală. 

„Este vorba despre MiG-uri, pentru că pot fi desfășurate de forțele ucrainene imediat, pentru că sunt cunoscute, pentru că pot fi pilotate imediat, și pentru că atât întreținerea, cât și reparațiile, sunt ușor de realizat și fără o perioadă de tranziție”, a spus el, adăugând că acest lucru nu se aplică și avioanelor occidentale.

Avioanele de vânătoare s-au aflat în fruntea listei de echipamente dorite de Kiev încă de la începutul războiului. Oficial, la începutul războiului, Ucraina avea 50 de Mig-uri 29 și 32 de Suhoiuri Su-27, dar nu este clar nici câte dintre ele erau operaționale, nici câte au fost doborâte între timp de ruși.

Potrivit Deutsche Welle, chiar dacă avioanele MiG-29 trimise de țările NATO ar putea oferi Ucrainei „un oarecare respiro”, este puțin probabil ca acestea să fie suficiente pentru a-i asigura supremația aeriană. Viceministrul ucrainean de externe, Andrei Melnik, a cerut anterior „un arsenal puternic de avioane de luptă pentru Ucraina”, care să cuprindă și avioanele F-16 și F-35, Eurofighter, Tornado, Rafale și Gripen.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.