VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Gavrilița, către primarii din țară: Avem același scop – să îmbunătățim viața oamenilor

”Atât Guvernul, cât și administrația publică locală au același scop – sa îmbunătățească viața oamenilor”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița la festivitatea dedicată Zilei autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală. 

În discursul de inaugurare a evenimentului, Natalia Gavrilița a menționat că progresul semnificativ în procesul de integrare europeană se datorează, inclusiv implicării autorităților publice locale. 

Una dintre reușitele noastre comune este că am rezistat unui val de crize și am reușit să schimbăm împreună parcursul istoric al țării noastre. Atât Guvernul, cât și administrația publică locală au același scop – sa îmbunătățească viața oamenilor. Guvernul pe care îl conduc a reușit să soluționeze mai multe probleme care au fost date la o parte ani la rând. În același timp, am lansat programe care ne aduc dezvoltare în fiecare sat sau oraș. Prin programul Satul European, am oferit fonduri pentru proiecte de infrastructură locală așteptate de oameni ani în șir - reparația școlilor, sisteme noi de iluminat sau obiecte sportive și spații de agrement, care să facă viața mai atractivă în comunitățile rurale”, a declarat prim-ministra.

În luarea sa de cuvânt, președinta Comisiei parlamentare administrație publică, Larisa Voloh, a menționat inițiativele legislative, aprobate în ultimii doi ani, care au soluționat problemele istorice în activitatea APL, nerezolvate timp de 30 de ani.

„Ne dorim să construim localități prospere, să oferim locuitorilor oportunități de muncă și acces la servicii de calitate, vrem ca oamenii să rămână acasă, iar cei plecați să revină, să investim în dezvoltarea durabilă a localităților și să avem funcționari publici motivați”, a spus Larisa Voloh.

Președinta Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Tatiana Badan, a mulțumit Guvernului pentru revigorarea activității Comisiei Paritare pentru Descentralizare, după o pauză de 6 ani. De asemenea, președinta CALM a menționat că o conlucrare bună cu Guvernul și Legislativul va continua să aducă beneficii în activitatea APL.

„Îmi doresc să avem pe viitor cât mai multe mecanisme pentru a rezolva într-un mod autonom și eficient problemele locuitorilor”, a declarat Tatiana Badan.

Cu mesaje de felicitare în adresa lucrătorilor din cadrul APL au venit: Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, Ambasadorul României în Republica  Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Doyle Logsdon, Directoarea Adjunctă a Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Vesna Roch, și Reprezentanta Rezidentă PNUD Moldova, Dima Al-Khatib.

La evenimentul organizat de Guvern au participat circa 900 de primari și președinți de raioane.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.