VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gabriel Attal, noul premier desemnat al Franței, la doar 34 de ani

Ministrul francez al Educației, Gabriel Attal, în vârstă de 34 de ani, a fost desemnat de liderul de la Paris, Emmanuel Macron, prim-ministru al Franței. Attal va fi cel mai tânăr prim-ministru de la fondarea celei de-a cincea republici franceze în 1958 și va fi, de asemenea, primul bărbat homosexual declarat care va ocupa funcția de al doilea cel mai puternic politician al țării, scrie adevarul.ro.

Attal, un lider în ascensiune în Partidul Renașterii al lui Macron, a ocupat funcția de ministru al Educației și Tineretului Național din iulie 2023. În timpul mandatului său, el a promulgat o interdicție controversată privind purtarea abaya în școlile publice franceze și a lucrat la creșterea gradului de conștientizare a bullying-ului în școli.

Președintele Republicii, Emmanuel Macron, a decis să îl numească pe Gabriel Attal în funcția de prim-ministru, înlocuind-o pe Élisabeth Borne, care a părăsit funcția după un mandat de un an și jumătate.

Înainte de a conduce Ministerul Educației, Attal a fost purtător de cuvânt al guvernului și apoi ministru al lucrărilor publice și al conturilor publice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.