VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Funcționarii publici ar putea desfășura activități remunerate în cadrul proiectelor de cercetare și inovare implementate la nivelul UE

Funcționarii publici ar putea desfășura, pe lângă activitatea de bază, și alte activități remunerate în cadrul proiectelor/programelor de cercetare și inovare implementate la nivelul Uniunii Europene. Această prevedere se regăsește în proiectul de modificare a Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public aprobat, astăzi, de Parlament în prima lectură.

Documentul mai prevede reglementarea asigurării interimatului funcției publice de conducere de nivel superior. Astfel, exercitarea temporară a unei funcții publice de conducere de nivel superior va putea fi realizată de funcționarul din aceeași autoritate publică, care îndeplinește condițiile și cerințele prevăzute în fișa postului aferent funcției publice pentru care se asigură interimatul și nu are sancțiunii disciplinare nestinse.

O altă prevedere stabilește posibilitatea verificării persoanelor care urmează a fi promovate în funcții publice de conducere de nivel superior de către Autoritatea Națională de Integritate, Centrul Național Anticorupție și Serviciul de Informații și Securitate.

Scopul inițiativei legislative este perfecționarea cadrului normativ și promovarea în bază de merit a celor mai potriviți candidați la funcțiile publice de conducere de nivel superior.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public a fost aprobat cu votul a 57 de deputați și urmează a fi examinat de Parlament în lectura a doua.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.