VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Funcționarii din Ungaria se vor putea înscrie voluntari la cursuri de instruire militară

Ungaria începe instruirea militară pe bază de voluntariat a funcţionarilor publici. Primii 90 de participanţi vor începe deja instruirea în domeniul apărării naţionale.

Ministrul ungar al apărării naţionale, Kristóf Szalay-Bobrovniczky, a anunțat pe pagina de Facebook că va începe instruirea militară a funcţionarilor publici, pe bază de voluntariat.

Oficialul ungar spune că în situaţiile de urgenţă din trecut s-a putut observa că implementarea cu succes a capabilităţilor şi sarcinilor de apărare nu depinde numai de militari.

De aceea, Ungaria a decis să le ofere funcţionarilor publici care lucrează în diferite domenii ale administraţiei de stat şi care doresc să facă asta să poată participa în mod voluntar la instruire în domeniul apărării naţionale.

La invitaţie au răspuns foarte multe persoane, a precizat Szalay-Bobrovniczky, potrivit MTI, citată de Agerpres.

Primii 90 de participanţi vor începe deja instruirea în domeniul apărării naţionale.  „Pacea necesită putere. Noi continuăm să lucrăm”, a spus Szalay-Bobrovniczky. „Cei care se înscriu la programul de apărare adaptivă dau un exemplu de responsabilitate comună de a lua parte la apărarea patriei noastre”, a scris ministrul pe Facebook.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.