VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Funcția de șef al Inspectoratului de Stat al Muncii va deveni funcție de demnitate publică

Funcția de director al Inspectoratului de Stat al Muncii va deveni funcție de demnitate publică. Deputații au votat în lectura a doua un proiect de lege care prevede acest lucru.

În opinia autorilor inițiativei legislative, un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, elaborarea acestui proiect de lege a fost condiționată de complexitatea sarcinilor care stau în fața conducerii Inspectoratului de Stat al Muncii în perioada reformării instituției și învestirea acesteia cu noi atribuții.

Inspectoratul de Stat al Muncii, autoritatea responsabilă de controlul de stat în domeniul muncii și sănătății și securității în muncă, este în proces de reformă. Economia informală și munca nedeclarată sunt probleme majore care afectează piața forței de muncă și sistemul de securitate socială în Republica Moldova”, se menționează în nota informativă a proiectului de lege.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.