VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fraudă fiscală de amploare descoperită de poliția italiană. Evaziunile se ridică la peste 1,7 miliarde de euro

Poliția italiană a anunțat joi descoperirea unei fraude fiscale de 1,7 miliarde de euro, implicând 85 de suspecți care au utilizat facturi false, iar banii au fost spălați prin intermediul unui sistem de bănci din umbră chineze.

Poliția financiară din Ancona, un oraș-port de pe coasta de est a Adriaticii Italiei, a confiscat bunuri în valoare de 350 de milioane de euro, inclusiv numerar, mașini de lux și proprietăți imobiliare.

În cadrul acțiunii, au fost blocate 1.569 de conturi bancare, au fost dispuse sechestrul asupra a 140 de companii suspectate că au emis facturi false, iar percheziții au fost efectuate în diverse locații, inclusiv Milano și regiunea Lombardia, Florența, Padova și Sicilia.

Ordinul de sechestru, conform documentelor analizate de Reuters, indică faptul că 64 dintre cei 85 de suspecți sunt cetățeni chinezi. Ancheta continuă pentru identificarea clienților italieni implicați în spălarea de bani prin acest sistem.

Investigațiile anterioare au dezvăluit existența unui sistem bancar paralel condus de brokeri monetari chinezi fără licență în Italia. Acești brokeri sunt implicați în diverse activități, inclusiv ascunderea plăților transfrontaliere pentru cartelurile de droguri și facilitarea evaziunii fiscale.

Poliția Financiară a transmis că aceste companii fictive emiteau facturi false, indicând clienților unde să efectueze plățile în conturi bancare italiene. Suma respectivă era apoi transferată către o bancă chineză, sub pretextul unor importuri de produse care nu au avut loc niciodată.

Banii inițiali, minus comisioane, erau returnați în numerar clienților care făcuseră prima plată. Utilizarea acestei rețele de „bănci subterane” a facilitat spălarea a miliarde de euro.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.