VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Franța a donat Republicii Moldova alte 12 generatoare de curent electric

Guvernul Republicii Franceze, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, a donat Ministerului Sănătății alte 12 generatoare de curent electric, în valoare de 245 611 euro.

La evenimentul de transmitere a donației, care a avut loc miercuri, 21 decembrie la Spitalul Clinic Republican (SCR) „Timofei Moșneaga”, a fost prezentă conducerea Ministerului Sănătății, Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, Graham Paul, și Ambasadorul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

Astfel, 12 instituții medico-sanitare publice spitalicești republicane, municipale și raionale vor fi dotate cu grupuri electrogene, necesare în cazul eventualelor întreruperi de curent electric.

Potrivit Ministerului Sănătății, generatoarele vor fi distribuite Spitalului Clinic de Boli infecțioase „Toma Ciorbă”, Spitalului Clinic Bălți, Spitalului de Stat, Spitalului Clinic de Traumatologie și Ortopedie, Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, spitalelor de psihiatrie, din Chișinău, Bălți și Orhei, spitalelor raionale din Glodeni, Fălești, Cantemir și Dondușeni.

Menționăm că, în contextul războiului Federației Ruse în Ucraina, Republica Franceză a oferit în total Republicii Moldova 29 de generatoare de curent electric, dintre care 17 au fost recepționate în luna martie curent.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.