VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Regele Charles al III-lea a fost încoronat

Regele Charles al III-lea a fost încoronat monarh al naţiunii. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, i-a aşezat pe cap coroana somptuoasă din secolul al XVII-lea a Sfântului Edward, în cel mai important moment al ceremoniei solemne de la Westminster Abbey, în inima capitalei britanice.

După ce i-a aşezat coroana pe cap, arhiepiscopul a strigat în faţa adunării „Dumnezeu să-l salveze pe rege”, după care au răsunat trompetele. Charles este cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey, unde au fost încoronaţi şi predecesorii săi începând din 1066. Cuplul regal s-a întors apoi la Palatul Buckingham.

Regele a fost uns cu mir, partea cea mai sacră a ceremoniei

Regele Charles al III-lea a fost uns cu mir, în spatele unui paravan şi departe de privirile publicului, în partea cea mai sacră a ceremoniei sale de încoronare, organizată sâmbătă la Westminster Abbey din Londra, scrie BBC. Ungerea cu ulei sfânt reprezintă cea de-a treia etapă din cadrul ceremoniei. Un paravan l-a ascuns pe suveran de privirile publicului. Aceasta este considerată partea cea mai sacră a ceremoniei.

Regele a dat jos roba ceremonială şi s-a aşezat pe Tronul Încoronării pentru a fi uns cu ulei sfânt. Procedura accentuează statutul spiritual al suveranului, care este şi liderul Bisericii Anglicane.

Ce implică ungerea suveranului: Arhiepiscopul de Canterbury toarnă mir din Ampulla – o sferă din aur – în Lingura Încoronării înainte să îl ungă pe rege şi să deseneze o cruce pe fruntea, pieptul şi mâinile monarhului, notează digi24.ro.

Regele a depus jurământul de încoronare

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit a depus jurământul de încoronare în cadrul ceremoniei organizate sâmbătă la abaţia Westminster din Londra, informează BBC. Ceremonia a început cu procedura de recunoaştere a suveranului.  

În prima etapă – recunoaşterea monarhului -, regele Charles a fost prezentat în faţa poporului, o tradiţie care datează din epoca domniilor anglo-saxone.

Arhiepiscopul de Canterbury a recunoscut existenţa numeroaselor religii care există în Regatul Unit şi a spus că Biserica Anglicană „va încerca să promoveze un mediu în care oamenii de toate credinţele să poată să se simtă liberi”.

Apoi, arhiepiscopul Justin Welby a iniţiat „Jurământul de încoronare” – o procedură obligatorie prin lege. El l-a întrebat pe regele Charles dacă va respecta legea şi Biserica Anglicană în timpul domniei sale.

Suveranul a răspuns afirmativ, a pus o mână pe Biblie şi a jurat „să îndeplinească şi să respecte” aceste promisiuni.

Regele Charles al III-lea a depus apoi un al doilea jurământ – Jurământul Declaraţiei de Acces pe Tron -, prin care a spus că este un „protestant credincios”. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.