VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Popescu către oficialii europeni: Suntem determinați să muncim accelerat la agenda de reforme și să avansăm pe calea aderării la UE

„Ca popor, suntem determinați să muncim accelerat la agenda de reforme și să avansăm în acest mod pe calea aderării la UE”. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul întrevederilor la Bruxelles cu mai mulți oficiali europeni.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Nicu Popescu menționează că cu Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă și de Securitate, a discutat despre parcursul european al țării noastre și despre progresele obținute în realizarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene.

Am vorbit, de asemenea, despre aprofundarea în continuare a cooperării între Republica Moldova și Uniunea Europeană în domeniul securității. În context, ne-am referit la detașarea în țara noastră a unei misiuni civile de consiliere sub egida Politicii de Securitate și apărare Comună a UE, care urmează a fi aprobată și lansată în viitorul apropiat. De asemenea, detalii despre Misiunea Civila au fost discutate cu Secretarul General al Serviciului European pentru Acțiune Externă, Stefano Sannino”, a menționat Nicu Popescu.

Totodată, șeful MAEIE a avut o întrevedere cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Directoratului General Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE (DG NEAR).

Am avut onoarea să-i înmânez domnului Gert-Jan Koopman, directorul general al Directoratului General Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE (DG NEAR) contribuția Republicii Moldova pentru Raportul de Extindere al UE pentru 2023. Atât cu domnul Koopman, cât și cu doamna Katarína Mathernová, directorul general adjunct al DG NEAR am vorbit despre asistența UE, precum și despre angajamentul nostru de a continua implementarea agendei de reforme, astfel încât negocierile de aderare să poată fi inițiate într-un termen cât mai restrâns”, a mai subliniat Popescu.

De asemenea, ministrul a avut o întâlnire și cu europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Am discutat despre parcursul european al țării noastre. Cu această ocazie, am salutat recenta rezoluție a Parlamentului European prin care se solicită începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE până la sfârșitul acestui an. Acest lucru demonstrează sprijinul puternic al UE față de aspirațiile europene ale Republicii Moldova și recunoașterea progreselor noastre în procesul de reformă. I-am asigurat pe interlocutorii mei că noi, ca popor, suntem determinați să muncim accelerat la agenda de reforme și să avansăm în acest mod pe calea aderării la UE”, a mai scris Nicu Popescu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.