VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ O nouă șansă la viață! Un bărbat cu o tumoare gigant pe creier, operat cu succes la Chișinău

O nouă şansă la viaţă i-a fost oferită lui unui bărbat în vârstă de 49 de ani din Chișinău care a fost diagnosticat cu o tumoare gigant ( de aproximativ 8 cm) pe creier.

Bărbatul, care se simțea absolut sănătos a mărturisit medicilor de la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie (INN) că totul a început cu pierderea memoriei, în urmă cu două luni.

După nenumărate consultații la medicul de familie și medicul neurolog de sector, ajungând la INN, acesta a fost diagnosticat cu o tumoare gigant pe creier. Pacientul a fost investigat prin intermediul Tomografiei Computerizate (CT) și Rezonanței Magnetice Nucleare (IRM). La scurt timp, tumoarea i-a fost înlăturată cu succes. Intervenția chirurgicală care a durat aproximativ cinci ore, a fost efectuată de către directorul INN, profesorul Grigore Zapuhlîh, dr. Neurochirurg Vladimir Dolghi, dr. Rezident neurochirurg Tudor Costru, dr. Anesteziolog Alexandru Anghel și asistenta de operații Ectaerina Racu”, comunică serviciul de presă al INN.

Potrivit medicilor, la o săptămână de la intervenție, Dumitru a plecat acasă, pe picioarele sale, și este pregătit de a reveni în activitățile sale zilnice.

Menționăm că la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” sunt efectuate anual peste 2000 de operaţii neurochirurgicale dintre care peste 300 sunt de înlăturare a tumorilor cerebrale.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.