VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Maia Sandu, întrevedere cu președintele Elveției: „Partenerii elvețieni ne sprijină în lupta cu corupția”

Președinta Maia Sandu efectuează o vizită oficială în Confederația Elvețiană, la invitația Președintelui Alain Berset. În cursul întrevederilor cu oficiali elvețieni, șefa statului a discutat despre cooperarea economică, socială și în domeniul turismului. De asemenea, Maia Sandu a menționat că partenerii elvețieni „ne sprijină în lupta noastră cu corupția, astfel încât cei care au furat țara să fie dați pe mâna legii”. 

„ Elveția, un prieten de încredere, ne-a sprijinit cu generozitate de-a lungul anilor. Inițiativele susținute de Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova îmbunătățesc nivelul de trai oamenilor. Datorită sprijinului oferit de Confederația Elvețiană mii de moldoveni din zonele rurale au acces la apă potabilă, au fost îmbunătățite condițiile în maternități și servicii de sănătate pentru adolescenți, iar tinerii pot urma programe de educație profesională, care corespund cerințelor pieței”, a scris șefa statului pe rețelele de socializare.

Șefa statului a menționat și despre suportul anunțat în cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova, de către ministrul de externe elvețian, „care ne va ajuta să modernizăm țara și să îmbunătățim nivelul de trai pentru cetățenii noștri”.

În discuțiile cu Președintele Berset și membrii Consiliului Federal, șefa statului a abordat și cooperarea economică. Moldova a semnat în această vară un acord de liber schimb – EFTA – cu Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia. După ratificarea acestuia de către legislativul elvețian, companiile din ambele țări vor beneficia de mai multe oportunități. Tot la 18 octombrie, a fost formalizată cooperarea în domeniul securității sociale și a turismului.

Președinta Maia Sandu a menționat că partenerii elvețieni ne sprijină în lupta noastră cu corupția, astfel încât cei care au furat țara să fie dați pe mâna legii. 

„Din numele tuturor cetățenilor moldoveni, i-am mulțumit Președintelui Berset, membrilor Consiliul Federal și tuturor cetățenilor elvețieni pentru sprijinul neobosit și solidaritatea continuă a Elveției”, a conchis șefa statului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.