VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ La Piatra Neamț au avut loc evenimente cultural-artistice dedicate Zilelor Chișinăului

Primăria Municipiului Chișinău informează că timp de 3 zile la Piatra-Neamț, România au avut loc două evenimente cultural-artistice: Festivalul „Neamț Art Festival” și „Zilele Chișinăului la Piatra Neamț”.  

Activitățile desfășurate în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț au avut ca obiectiv promovarea patrimoniului cultural și valorificarea imaginii Chișinăului.

Astfel, în perioada 2-4 septembrie 2022, locuitorii din Piatra Neamț au avut parte de mai multe spectacole muzicale prezentate de artiști consacrați din Municipiul Chișinău.

În Piața Libertății din Piatra Neamț, în prima zi a festivalului, a evoluat Orchestra municipală de cameră „Camerata CHIȘINĂU”, în frunte cu maestrul Mihai Amihalachioaie. De asemenea, au încântat publicul cu prestația lor și trupa „Brio Sonores”, soprana Mariana Bulicanu și interpreta Aliona Triboi.

În cea de-a doua zi a evenimentului, consacrată Zilelor Chișinăului la Piatra Neamț, a avut loc un concert de muzică academică din creația Maestrului Eugen DOGA, prezentat de Orchestra municipală de cameră „Camerata CHIȘINĂU”, în frunte cu dirijorul Mihai Amihalachioaie, unde au mai evoluat „Brio Sonores”, Mariana Bulicanu și Aliona Triboi.

Duminică, evenimentele dedicate Zilelor Chișinăului la Piatra Neamț, au culminat cu audiția imnului Chișinăului, interpretat de „Brio Sonores” și Mariana Bulicanu, împreună cu Orchestra municipală de cameră „Camerata CHIȘINĂU”.

E de menționat că în acest an, activități dedicate Zilelor Chișinăului, au fost organizate în orașele Buzău, Vaslui, Alba Iulia, Suceava și Botoșani din România.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.