VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Incendiu de proporții la Cantemir: Cinci case au fost cuprinse de flăcări, iar un bărbat și-a pierdut viața

Mai multe case părăsite au fost cuprinse de flăcări în raionul Cantemir, localitatea Șamalia. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:11.

Potrivit informațiilor înregistrate, vegetația uscată a fost cuprinsă de foc, iar în condiții de caniculă, focul s-a răspândit cu repeziciune spre mai multe case de locuit din preajmă.

Pentru stingerea arderii au fost îndreptate 7 autospeciale de intervenție de pompieri din sudul țării. Ajunși, salvatorii au stabilit că flăcările au cuprins 5 case părăsite și vegetația uscată dintre acestea, cu suprafața de circa 6 hectare. La moment, focul a distrus în totalitate 2 case părăsite și 3 au fost parțial afectate. La fața locului a fost creat Statul Major pentru gestionarea situației, fiind stabilite trei sectoare de luptă. Angajații IGSU continuă să lucreze la fața locului pentru localizarea și lichidarea arderii”, anunță IGSU.

Totodată, în timpul intervenției pompierii au depistat cadavrul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 81 de ani într-o grădină a unei case afectate de flăcări.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU repetat îndeamnă populația să fie foarte prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special pe timp de caniculă, pentru evitarea izbucnirii incendiilor de vegetație, care pot provoca pagube materiale semnificative și pot duce la pierderi de vieți omenești.

Oamenii sunt rugați să se abțină de la utilizarea focului în preajma lanurilor, spațiilor forestiere, precum și locurilor de agrement cu scopul prevenirii izbucnirii incendiilor pe arii extinse. Totodată, cetățenii sunt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate și gunoiului menajer în vederea curățirii terenurilor agricole și gospodăriilor.

Cetățenii sunt rugați să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, lanuri cu cereale, dar și în preajma spațiilor forestiere.

De asemenea, maturii sunt îndemnați să acorde atenție maximă copiilor și să nu le permită jocul cu focul pentru evitarea producerii incendiilor și altor situații excepționale. În situații excepționale oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.