VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/18 localități din țară au rămas fără curent electric în urma ploii

18 localități din țară au rămas fără curent electric, marți, 9 august, după ce rețelele care alimentează localitățile au cedat din cauza ploii. Pompierii au fost solicitați pentru a pompa apa din gospodării și beciuri din mai multe raioane ale țării, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Echipele de intervenție au fost solicitate pentru a efectua lucrări de defrișare a copacilor prăbușiți în urma precipitațiilor abundente.

Conform IGSU, pompierii din municipiul Chișinău au efectuat defrișări de copaci și crengi pe mai multe adrese din capitală. Pe strada Iazului, angajații IGSU au pompat apa dintr-un subsol a unui bloc de locuit.

De intervenția specialiștilor a fost nevoie și în localitatea Grătiești a municipiului, după ce o creangă a căzut peste o conductă de gaz din strada Bogdan Petriceicu Hașdeu. Pe strada Kiev din capitală, salvatorii au avut misiunea de a defrișa un copac căzut peste un automobil. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

La Comrat salvatorii din sudul țării au avut misiunea de a defrișa un arbore căzut peste o conductă de gaz.

Conform informației recepționate de la furnizorii de energie electrică din cauza condițiilor meteo nefavorabile, marți, 9 august, 18 localități din raioanele Strășeni, Anenii Noi, Hâncești, UTAG Găgăuzia, Cantemir, Cimișlia, Leova, dar și municipiul Chișinău au rămas fără curent electric. În dimineața zilei de 10 august rămân parțial deconectate de la energia electrică 3 localități din raioanele UTAG Găgăuzia și Cantemir. Pentru restabilirea energiei electrice către consumatori în teren lucrează echipele specializate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.