VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fostul deputat Vladimir Andronachi, reținut de poliție la intrarea în țară

Fostul deputat PD Vladimir Andronachi a fost reținut în această dimineață la punctul de trecere a frontierei „Criva- Mamalîga”, anunță Poliția Republicii Moldova.

„Acesta a fost condus la Procuratura Anticorupție. Amintim că în privința lui există mandat de arest”, precizează oamenii legii.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacție la anunțul Poliției privind reținerea lui Vladimir Andronachi. Demnitarul amintește că în privința acestuia este aplicată măsura preventivă sub formă de arest în izolator, motiv pentru care, după audieri la Procuratură, acesta ar urma să fie transferat în izolatorul de detenție preventivă.

O zi care începe cât se poate de bine – Poliția Republicii Moldova anunță că fostul parlamentar Vladimir Andronachi a fost reținut de autoritățile moldovenești la intrarea în Republica Moldova din partea Ucrainei. Având în vedere că în privința sa este aplicată măsura preventivă arestul preventiv, acesta urmează să ajungă în detenție preventivă. Deoarece în privința sa sunt inițiate mai multe cauze penale, Andronachi urmează a fi deferit justiției. Unul câte unul, toți fugarii față de care există bunuieli că au săvârșit acte ilegale, urmează a fi pedepsiți așa cum prevede legea”, a scris Litvinenco.

Amintim că în vara acestui an, fostul deputat Vladimir Andronachi, un om din anturajul ex-liderului Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, a fost anunțat în căutare internațională pentru arest și cercetare. Andronachi are statut de învinuit în dosarul de spălare de bani prin intermediul întreprinderii „Metalferos”. Totodată, acesta este învinuit de „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari în mai multe episoade din dosarul „Frauda bancară”.

La fel, Andronachi este bănuit și de tentativa de deposedare a sediului Consulatului Republicii Moldova or. Odesa (Ucraina).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.