VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fost angajat SIS, deferit justiției pentru trafic de influență. Ar fi pretins 5 mii de euro de la un luptător K1

Un fost șef al unei Direcții din cadrul Serviciului de Informații de Securitate (SIS), un luptător K1 și ruda acestuia au fost deferiți justiției pentru trafic de influență. Ex-angajatul SIS (SIS), susținând că are influență asupra unor colegi și angajați ai Procuraturii, a cerut de la sportivul K1, 5000 de euro pentru a obține o decizie favorabilă în cauza penală în care era implicat o rudă a sportivului.

Conform unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, urmărirea penală a fost pornită în februarie 2022 în baza unui denunț.

„Potrivit materialelor, în anul 2018, ex-angajatul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), susținând că are influență asupra unor colegi din SIS și angajați ai Procuraturii raionului Nisporeni, a pretins prin intermediul denunțătorului, de la sportivul K1, suma de 5000 de euro, pentru a obține o decizie favorabilă în cauza penală în care era implicat o rudă a ultimului. Astfel, pentru scoaterea unor bunuri de sub sechestru și clasarea cauzei penale în care era vizat ruda sportivului K1, ultimul, a transmis ex-angajatului SIS prin intermediul denunțătorului, suma suma de 3000 de euro”, menționează procurorii.

Învinuiții nu și-au recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 150 000 la 200 000 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.