VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 la Vatra Dornei

Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale din România, în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, anunță organizarea în perioada 4-6 iulie la Cazinoul Băilor din Vatra Dornei a Forumului Economic Regional Moldova ediția 2024. Tema centrală a evenimentului este: „Planificare și Cooperare pe obiectivul strategic: Moldova 2030”, scrie Moldova Invest, citat de deschide.md.

Potrivit organizatorilor, cu accent pe stimularea creșterii, inovației și colaborării, forumul din acest an promite să fie un eveniment de referință în conturarea peisajului economic al regiunii.

„Ediția din acest an, organizată la Vatra Dornei, în Suceava, ne așteptăm să atragă o gamă diversă de participanți, de la oficiali guvernamentali și factori de decizie până la titani ai industriei și lideri de opinie. Frumusețea scenică a orașului gazdă oferă un decor potrivit pentru discuții despre dezvoltare economică, oportunități de investiții și practici durabile”, precizează organizatorii.

La baza agendei forumului stă angajamentul de a explora soluții inovatoare la provocările economice urgente cu care se confruntă regiunea. Prin discuții pe paneluri, discursuri cheie și ateliere interactive, participanții vor angaja un dialog constructiv menit să identifice strategii pentru o creștere și o prosperitate incluzivă.

Totodată, unul dintre punctele forte ale forumului este accentul pus pe stimularea colaborării între părțile participante.

„Prin aducerea împreună a reprezentanților din guvern, mediul de afaceri, mediul academic și societatea civilă, evenimentul își propune să catalizeze parteneriate care generează schimbări semnificative și creează impact durabil”, susțin organizatorii.

Referindu-se la tema centrală a Forumului, aceasta va fi abordată prin inițierea unor teme, prezentări și colaborări care vizează dezvoltarea strategică a regiunii în deceniile următoare pe baza pregătirii, în următorii 6 ANI, a unei Platforme Unitare de Colaborare, integrată cu inteligența artificială, care să asigure funcționarea, pe domenii de activitate a Regiunii Extinse a Moldovei în format World Wide:

Strategii de reziliență și avans economic în dinamica care prefigurează reconfigurarea mondială a relațiilor dintre state;

Consolidarea legăturilor comerciale și de investiții regionale;

Valorificarea oportunităților privind mobilitatea forței de muncă prin raportare la dinamica globală pe relația Europa – Asia;

Valorificarea inovației digitale pentru transformarea economică;

Cercetare și inovare în domeniul sănătății;

Scalarea și reconfigurarea paradigmei de turism a Regiunii Moldovei pe baza unor algoritmi globali.

Forumul va oferi participanților o oportunitate unică de a-și împărtăși ideile, a stabili conexiuni și a explora noi căi de colaborare. În afara sesiunilor formale, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu ceilalți participanți, să-și prezinte proiectele inovatoare și să descopere bogata moștenire culturală a regiunii.

Președintele CAPDR, Ion STEFANOVICI, a menționat că Moldova este sursa comună de inspirație și recunoștință, iar misiunea Centrului este de a contribui la conturarea unui viitor mai bun și mai prosper pentru oamenii care trăiesc în această regiune.

„Prin intermediul acestui forum, ne propunem să facilităm schimbul de idei și bune practici, să promovăm parteneriatele strategice și să susținem inițiativele inovatoare care să conducă la atingerea obiectivelor noastre colective pentru Moldova 2030 și după 2030, pentru deceniile viitoare. Noi, co-organizatorii Forumului Economic Regional Moldova ne vom asigura că fiecare participant este parte activă a procesului nostru de planificare și colaborare strategică. Vă încurajez pe fiecare dintre voi să vă exprimați opiniile și să contribuiți cu idei și soluții inovatoare pentru provocările noastre comune”, a spus el.

Partenerii evenimentului sunt: Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior; Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord Est; Camera de Comerț și Industrie a Județului Suceava; Municipiul Vatra Dornei; Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților; Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Județul Suceava; Orașul Siret; Orașul Gura Humorului; Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Invitat special al evenimentului: ambasadorul Chinei în România, E.S. Han Chunlin.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.